+48 501 301 737

biuro@przedszkolepodwodnakraina.pl

Jadłospis – wrzesień 2019

Tydzień 1: 02-06.09.2019
Dni tygodnia Śniadanie Obiad: zupa Obiad: II danie Podwieczorek
Poniedziałek

02.09.2019

 

Pieczywo mieszane wiejskie i razowe 1) z masłem 7), szynką z Pasieki, serem żółtym 7), kiełki, herbata z mlekiem 7). Jarzynowa 9) na udźcu z indyka z ziemniakami i śmietaną 7). Makaron carbonara z szynką 1)3)7). Banan, marchewka- słupki.
Wtorek

03.09.2019

Jajecznica na mleku 3)7), pieczywo żytnie 1)z masłem 7), szynką delikatesową z kurczaka, rzodkiewka, herbata z mlekiem 7).

 

Ogórkowa 9) na udkach kurczaka z ziemniakami i śmietaną 7).

 

Pulpety  1) w sosie pomidorowym,

kasza pęczak 1), surówka z kapusty pekińskiej w ziołowym dresingu.

Koktajl truskawkowy na bazie jogurtu naturalnego 7),

chrupki kukurydziane.

Środa

04.09.2019

 

 

 

Pieczywo mieszane wiejskie i  rozmaitości 1) z masłem 7), pastą twarogową 7), kiełbasą drobiową, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem 1)7). Barszcz ukraiński  9) na mięsie wieprzowym z ziemniakami i śmietaną 7). Ryż z jabłkiem i cynamonem. Kisiel owocowy, cząstka jabłka.
Czwartek

05.09.2019

 

Płatki kukurydziane  z mlekiem 7), pieczywo żytnie 1)z masłem 7), szynką delikatesową z kurczaka,

ogórek świeży.

Koperkowa 9) na wywarze warzywnym z ziemniakami i śmietaną 7). Kotlet schabowy 1),

puree ziemniaczane 7), mizeria 7).

Pieczywo żytnie 1)z masłem 7), białym serem 7), papryka, winogrona.

 

 

Tydzień 2: 09-13.09.2019
Dni tygodnia Śniadanie Obiad: zupa Obiad: II danie Podwieczorek
Poniedziałek 09.09.2019

 

 

 

Pieczywo mieszane wiejskie i pełnoziarniste  1)z masłem 7), szynką wieprzową, białym serem 7), kiełki, herbata z mlekiem 7). Pomidorowa 9)   na udźcu z indyka z ryżem i śmietaną 7).

 

Pierogi z owocami i śmietaną 1)7). Budyń 7), śliwka.
Wtorek

10.09.2019

 

 

Kasza manna na mleku 1)7), pieczywo żytnie 1)z masłem 7), kiełbasą drobiową, sałata. Kapuśniak 9) na mięsie wieprzowym z ziemniakami i śmietaną 7). Kotlet mielony 1)3), ryż na sypko, surówka z czerwonej kapusty. Pieczywo żytnie 1) z masłem 7), twarożkiem wiejskim 7), papryka, winogrona.
Środa

11.09.2019

 

Pieczywo mieszane wiejskie i razowe na miodzie 1)z masłem 7), szynką z Pasieki, serem żółtym 7), rzodkiewka, kakao 7). Żurek  1)7) z ziemniakami i białą kiełbasą.

 

 

Spaghetti 1) bolognese. Koktajl owocowo- warzywny, talarek ryżowy.

 

Czwartek

12.09.2019

Parówki, pieczywo żytnie 1)z masłem 7), serkiem śmietankowym 7), papryka, herbata z mlekiem 7). Kalafiorowa  9) na wywarze jarzynowym z ziemniakami i śmietaną 7). Pierś z kurczaka w panierce 1), puree ziemniaczane 7), surówka wiosenna  w jogurcie naturalnym 7). Ciasto z owocami 1)3), cząstka gruszki.

 

 

Piątek

13.09.2019

Pieczywo mieszane wiejskie i graham 1)z masłem 7), szynką delikatesową z kurczaka, pastą jajeczno- serową 3)7), szczypiorek, herbata z mlekiem 7). Rosół 9) z kury z makaronem 1).

 

 

Paluszki rybne 4)1), ziemniaki z wody, surówka z białej kapusty.

 

Kisiel owocowy, cząstka kiwi.

 

Tydzień 3: 16-20.09.2019
Dni tygodnia Śniadanie Obiad: zupa Obiad: II danie Podwieczorek
Poniedziałek

16.09.2019

Pieczywo mieszane wiejskie i  rozmaitości  1)z masłem 7), szynką wieprzową, serem żółtym 7), kiełki, herbata z mlekiem 7). Jarzynowa 9) na udkach z kurczaka  z ziemniakami i śmietaną 7).

 

 

Makaron w sosie twarogowo jogurtowym 1)7). Koktajl bananowy na bazie jogurtu naturalnego 7), chrupki kukurydziane.

 

Wtorek

17.09.2019

Owsianka na mleku 1)7),  pieczywo żytnie1)z masłem 7), szynką delikatesową z kurczaka, rzodkiewka. Ogórkowa 9) na skrzydle z indyka z ziemniakami i śmietaną 7). Kotlet pożarski 1)3), puree ziemniaczane 7), buraczki tarte z jabłkiem i cebulką. Chałka z masłem 1)3)7), serkiem śmietankowym 7), papryka, winogrona.
Środa

18.09.2019

 

 

 

Pieczywo mieszane wiejskie i razowe 1)z masłem  7),  kiełbasą drobiową, żółtym serem 7), ogórek świeży, kawa zbożowa z mlekiem 1)7). Wiejska  9) z ziemniakami i kiełbasą.

 

 

Risotto z warzywami i kurczakiem. Budyń 7), cząstka gruszki.
Czwartek

19.09.2019

Jajecznica 3), pieczywo żytnie  z masłem 7), pasztetem pieczonym, pomidor, herbata z mlekiem 7). Koperkowa 9) na udźcu z indyka z makaronem i śmietaną 1)7). Sztuka pieczonego mięsa 1), kasza pęczak 1), mizeria. Jogurt naturalny  z musli 7)1), cząstka brzoskwini.
Piątek  20.09.2019 Pieczywo mieszane wiejskie i graham 1)z masłem 7), kurczakiem gotowanym, pastą z makreli i twarogu 4)7), papryka, herbata z mlekiem 7). Barszcz ukraiński 9) na mięsie wieprzowym z ziemniakami i śmietaną 7). Kotlet z mintaja 1)4), ziemniaki z wody, surówka z kiszonej kapusty. Cząstka jabłka, chrupki kukurydziane.

 

Tydzień 4: 23-27.09.2019 i 30.09
Dni tygodnia Śniadanie Obiad: zupa Obiad: II danie Podwieczorek
Poniedziałek 23.09.2019 Pieczywo mieszane wiejskie i razowe  1)z masłem 7), szynką z Pasieki, serkiem śmietankowym 7), kiełki, herbata z mlekiem 7). Brokułowa  9) na skrzydle z indyka z ziemniakami  i śmietaną 7).

 

Pierogi  1)z mięsem i duszoną cebulką. Banan, marchewka- słupki.
Wtorek

24.09.2019

Kasza jaglana z owocami, pieczywo żytnie 1)z masłem 7), szynką wieprzową, rzodkiewka, herbata z mlekiem 7). Pomidorowa 9) na mięsie wieprzowym z makaronem i śmietaną 1)7). Kurczak pieczony, puree ziemniaczane 7), marchewka duszona z groszkiem. Pieczywo żytnie 1)z masłem 7), pastą z twarogu 7), papryka, śliwka.
Środa

25.09.2019

 

Pieczywo mieszane wiejskie i rozmaitości  1)z masłem 7), serem żółtym 7), kurczakiem gotowanym, ogórek świeży, kakao 7). Krupnik 9) na udkach z kurczaka z kaszą jęczmienną  1) i ziemniakami. Naleśniki  1)3)7) z twarogiem i brzoskwinią i śmietaną. Cząstka gruszki, talarek ryżowy.
Czwartek  26.09.2019

 

Płatki kukurydziane z mlekiem 7), pieczywo żytnie 1)z masłem 7), szynką delikatesową z kurczaka, sałata. Jarzynowa   9) na wywarze warzywnym z ziemniakami i śmietaną 7). Gulasz 1)z udźca z indyka, kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty.

 

Koktajl brzoskwiniowy na bazie jogurtu naturalnego 7), chrupki kukurydziane.
Piątek

27.09.2019

Bułka grahamka 1)z masłem 7), pastą jajeczno- serową 3)7), kiełbasą drobiową, szczypiorek, herbata z mlekiem 7). Rosół  9) z kury z makaronem 1).

 

Paluszki rybne 1)4), ziemniaki z wody, sałata w śmietanie 7). Ciasto kakaowe 1)3), winogrona.
Poniedziałek
30.09.2019     
Pieczywo mieszane wiejskie i razowe 1)z masłem 7), szynką delikatesową z kurczaka, twarożkiem granii 7), kiełki, herbata z mlekiem 7). Fasolowa  9) na skrzydle z indyka z ziemniakami i śmietaną 7). Penne w sosie napoli z tartym serem 1)7). Banan, ogórek świeży – słupki.

Informujemy, że potrawy przez nas przygotowywane jak i produkty gotowe, z których korzystamy zawierają lub mogą zawierać poniższe alergeny:
1)Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
2) Skorupiaki i produkty pochodne.
3) Jaja i produkty pochodne.
4) Ryby i produkty pochodne.
5) Orzeszki ziemne ( arachidowe) i produkty pochodne.
6) Soja i produkty pochodne.
7) Mleko i produkty pochodne.
8) Orzechy.
9) Seler i produkty pochodne.
10) Gorczyca i produkty pochodne.
11) Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12) Dwutlenek siarki oraz siarczyny.
13) Łubin i produkty pochodne.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress