+48 501 301 737

biuro@przedszkolepodwodnakraina.pl

Jadłospis – maj 2019

Tydzień 2: 06-10.05.2019

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad: zupa

Obiad: II danie

Podwieczorek

Poniedziałek

06.05.2019

Pieczywo mieszane wiejskie i pełnoziarniste 1) z masłem 7), twarożkiem wiejskim 7), szynką z Pasieki , kiełki,herbata z mlekiem 7).

Krupnik 9) na skrzydle z indyka z kaszą jęczmienną 1) i ziemniakami.

Makaron z sosem twarogowo- jogurtowym 1)7).

Banan, talarek ryżowy.

Wtorek

07.05.2019

Kasza manna na mleku 1)7), pieczywo żytnie 1) z masłem 7), szynką delikatesową z kurczaka, papryka.

Jarzynowa 9) na udkach z kurczaka z ziemniakami i śmietaną 7).

Gulasz 1) z udźcaz indyka, kasza gryczana, buraczki tarte z jabłkiem i cebulką.

Koktajl truskawkowy na bazie jogurtu naturalnego 7), winogrona.

Środa

08.05.2019

Pieczywo mieszane wiejskie i żytnie 1) z masłem 7), kiełbasą drobiową, żółtym serem 7), rzodkiewka, herbata z mlekiem 7).

Rosół 9) z kury z  makaronem 1).

Kurczak w jogurcie 7) z ananasem i warzywami, ryż na sypko.

Kisiel, cząstka jabłka.

Czwartek

09.05.2019

Jajecznica 3), kromka pieczywa żytniego 1) z masłem 7), kurczakiem gotowanym, sałata, herbata z mlekiem 7).

Brokułowa 9) na udźcu z indyka z ryżem i śmietaną 7).

Sztuka pieczonego mięsa, puree ziemniaczane 7), surówka z kapusty pekińskiej w ziołowym dresingu.

Kromka pieczywa żytniego 1) z masłem 7), białym serem 7), papryka, cząstka kiwi.

Piątek

10.05.2019

Bułka grahamka 1) z masłem 7), pastą z makreli i twarogu 4)7), filetem królewskim z indyka, szczypiorek, kakao 7).

Ogórkowa 9) na mięsie wieprzowymz  ziemniakami i śmietaną 7).

Paluszki rybne 1)4), ziemniaki z wody, surówka z marchewki i pora w śmietanie 7).

Ciasto 1)3)7), cząstka pomarańczy.

Tydzień 3: 13-17.05.2019

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad: zupa

Obiad: II danie

Podwieczorek

Poniedziałek

13.05.2019

Pieczywo mieszane wiejskie i pełnoziarniste 1) z masłem 7), szynką wieprzową, serkiem śmietankowym 7), kiełki, herbata z mlekiem 7).

Jarzynowa 9) na udźcu z indyka z ziemniakami.

Pierogi z owocami i śmietaną 1)7).

Banan, marchewka- słupki.

Wtorek

14.05.2019

Płatki kukurydziane z mlekiem 7), pieczywo żytnie 1) z masłem 7), filetem królewskim z indyka, rzodkiewka.

Barszcz ukraiński 9) na skrzydle z indyka z ziemniakami i śmietaną 7).

Pierś z kurczaka w ziołach, ryż na sypko, surówka z białej kapusty.

Jogurt naturalny 7) z owocami, winogrona.

Środa

15.05.2019

Pieczywo mieszane wiejskie i razowe na miodzie 1)z masłem 7), indykiem, serem żółtym 7), ogórek świeży,kawa zbożowa z mlekiem 1)7).

Kalafiorowa 9) na udkach z kurczaka z ziemniakami i śmietaną 7).

Spaghetti 1) bolognese.

Budyń 7), cząstka jabłka,

Czwartek

16.05.2019

Parówki, pieczywo żytnie 1)z masłem 7), pastą twarogową 7), sałata, herbata z mlekiem 7).

Kapuśniak 9)na mięsie wieprzowym z ziemniakami i śmietaną 7).

Klopsy z indyka w sosie śmietanowo-paprykowym 1)7), kasza bul gur 1), surówka wiosenna 7).

Kromka chleba żytniego 1) z masłem 7), twarożkiem granii 7), szczypiorek, cząstka pomarańczy.

Piątek

17.05.2019

Pieczywo mieszane wiejskie i razowe 1) z masłem 7), szynką z Pasieki, pastą jajeczno- serową 3)7),papryka, herbata z mlekiem 7).

Pomidorowa 9) na udźcu z indyka z ryżem i śmietaną 7).

Kotlet z morszczuka 1)4), ziemniaki z wody, surówka z kiszonej kapusty.

Jogurt naturalny 7) z owocami, chrupki kukurydziane.

Tydzień 4: 20-24.05.2019

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad: zupa

Obiad: II danie

Podwieczorek

Poniedziałek

20.05.2019

Pieczywo mieszane wiejskie i żytnie 1)z masłem 7), szynką delikatesową z kurczaka, białym twarogiem 7),

kiełki, herbata z mlekiem 7).

Jarzynowa 9) na udźcu z indyka z ziemniakami i śmietaną 7).

Carbonara 1)3)7) z szynką.

Budyń 7), winogrona.

Wtorek

21.05.2019

Owsianka na mleku 1)7), pieczywo razowe 1) z masłem 7), filetem królewskim z indyka, rzodkiewka.

Brokułowa 9) na udkach z kurczaka z ryżem i śmietaną 7).

Kurczak pieczony, puree ziemniaczane 7), surówka z marchewki i jabłka.

Kromka pieczywa żytniego 1)z masłem 7), twarożkiem granii 7), ogórek świeży, cząstka kiwi.

Środa

22.05.2019

Pieczywo mieszane wiejskie i razowe 1) z masłem 7) , pasztetem pieczonym, serem żółtym 7), sałata, kakao 7).

Krupnik 9)na mięsie wieprzowym z kaszą jęczmienną 1) i ziemniakami.

Naleśniki z twarogiem, brzoskwinią i śmietaną 1)3)7).

Kisiel,

cząstka jabłka.

Czwartek

23.05.2019

Jajecznica 3) z szynką, pieczywo żytnie 1) z masłem 7), serkiem śmietankowym 7), papryka, herbata z mlekiem 7).

Rosół 9) z kury z makaronem 1).

Nuggetsy 1), ryż na  sypko,  coleslow 7).

Jogurt z musli 7)1), cząstka banana.

Piątek

24.05.2019

Bułka grahamka 1)z masłem 7), pastą z makreli i twarogu 4)7), szynką wieprzową, szczypiorek, herbata z mlekiem 7).

Wiejska 9) z kiełbasą i ziemniakami.

Kotlet z mintaja 1)4), ziemniaki z wody, sałata w śmietanie 7).

Ciasto czekoladowe 1)3)7),

cząstka gruszki.

Tydzień 5: 27-31.05.2019

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad: zupa

Obiad: II danie

Podwieczorek

Poniedziałek 27.05.2019

Pieczywo mieszane wiejskie i razowe 1) z masłem 7), filetem królewskim z indyka, serem żółtym 7), kiełki, herbata z mlekiem 7).

Jarzynowa 9)na udkach z kurczaka z ziemniakami, kaszą manną i śmietaną 1)7).

Penne 1) w sosie napoli z tartym serem 7).

Jabłko,talarek ryżowy.

Wtorek

28.05.2019

Płatki kukurydziane z mlekiem 7), pieczywo żytnie 1) z masłem 7), szynką delikatesową z kurczaka, rzodkiewka.

Barszcz ukraiński 9) na mięsie wieprzowym z ziemniakami i śmietaną 7).

Pierś po parysku 1)3)7), ryż na sypko, buraczki z jabłkiem i cebulką.

Chałka z serkiem śmietankowym 1)3)7),

papryka, cząstka gruszki.

Środa 29.05.2019

Pieczywo mieszane wiejskie i rozmaitości 1)z masłem 7), twarożkiem wiejskim 7), szynką z Pasieki, ogórek świeży, kawa zbożowa z mlekiem 1)7).

Żurek 9)7) z białą kiełbasą i ziemniakami.

Fusilli 1) kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowym 7).

Budyń 7),

chrupki kukurydziane.

Czwartek 30.05.2019

Kasza jaglana z owocami, pieczywo żytnie 1) z masłem 7), filetem królewskim z indyka, sałata herbata z mlekiem 7).

Pomidorowa 9) na skrzydle z indyka z ryżem i śmietaną 7).

Kotlet pożarski 1), puree ziemniaczane 7), marchewka duszona z groszkiem.

Banan, marchewka- słupki.

Piątek

31.05.2019

Pieczywo mieszane wiejskie i graham 1) z masłem 7), pastą jajeczno- serową 3)7), kiełbasą drobiową, szczypiorek, herbata z mlekiem 7).

Ogórkowa 9) na mięsie wieprzowym z ziemniakami i śmietaną 7).

Kotlet z morszczuka 1)4), ziemniaki z wody, mizeria 7).

Koktajl brzoskwiniowy na bazie jogurtu naturalnego 7), cząstka kiwi.

Informujemy, że potrawy przez nas przygotowywane jak i produkty gotowe, z których korzystamy zawierają lub mogą zawierać poniższe alergeny:
1)Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
2) Skorupiaki i produkty pochodne.
3) Jaja i produkty pochodne.
4) Ryby i produkty pochodne.
5) Orzeszki ziemne ( arachidowe) i produkty pochodne.
6) Soja i produkty pochodne.
7) Mleko i produkty pochodne.
8) Orzechy.
9) Seler i produkty pochodne.
10) Gorczyca i produkty pochodne.
11) Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12) Dwutlenek siarki oraz siarczyny.
13) Łubin i produkty pochodne.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress