+48 501 301 737

biuro@przedszkolepodwodnakraina.pl

Jadłospis – listopad 2018

Tydzień 1: 02.11; Tydzień 2: 05-09.11.2018

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad: zupa

Obiad: II danie

Podwieczorek

Piątek

02.11.2018

Pieczywo mieszane wiejskie i razowe z masłem, szynką wieprzową, serem żółtym, kiełki,herbata z mlekiem.

Ziemniaczana na skrzydłach z kurczaka.

Paluszki rybne , ryż na sypko, mizeria.

Banan, talarek ryżowy.

Poniedziałek

05.11.2018

Pieczywo mieszane wiejskie i razowe z masłem, kiełbasą drobiową, białym serem, papryka, herbata z mlekiem.

Jarzynowa na mięsie wieprzowym z ziemniakami.

Pierogi z owocami i śmietaną.

Jabłko, ogórek świeży- słupki.

Wtorek

06.11.2018

Owsianka na mleku,pieczywo żytnie z masłem, szynką z Pasieki, pomidor.

Ogórkowa na udkach z kurczaka z ziemniakami i śmietaną.

Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki z wody, surówka z kapusty pekińskiej w ziołowym dresingu.

Kromka pieczywa żytniego z masłem, żółtym serem, sałata, śliwka.

Środa

07.11.2018

Pieczywo mieszane wiejskie i razowe ze słonecznikiem, z masłem, kurczakiem gotowanym, twarożkiem grani, rzodkiewką, kakao.

Koperkowa na wywarze jarzynowym z ziemniakami.

Makaron carbonara z szynką.

Cząstka gruszki, chrupki kukurydziane.

Czwartek

08.11.2018

Jajecznica, pieczywo żytnie z masłem, szynką wieprzową, ogórek świeży, herbata z mlekiem .

Barszcz ukraiński na skrzydle z indyka z ziemniakami i śmietaną.

Kurczak pieczony, ryż na sypko, surówka z marchewki i jabłka w śmietanie.

Koktajl truskawkowy na bazie jogurtu naturalnego, cząstka pomarańczy.

Piątek

09.11.2018

Pieczywo mieszane wiejskie i razowe z masłem, pastą z makreli i twarogu, filetem królewskim z indyka, kiełki, herbata z mlekiem.

Rosół z kury z makaronem.

Paluszki rybne, ziemniaki z wody, sałata w śmietanie.

Ciasto z owocami, winogrona.

Tydzień 3: 13- 16.11.2018

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad: zupa

Obiad: II danie

Podwieczorek

Wtorek

13.11.2018

Pieczywo mieszane wiejskie i pełnoziarniste z masłem, twarożkiem wiejskim, szynką delikatesową z kurczaka, kiełki, herbata z mlekiem.

Krupnik na skrzydle z indyka z kaszą jęczmienną i ziemniakami.

Penne w sosie napoli z tartym serem.

Budyń, cząstka kiwi.

Środa

14.11.2018

Pieczywo mieszane wiejskie i żytnie z masłem, kurczakiem gotowanym, żółtym serem ,
ogórek świeży, kawa zbożowa z mlekiem.

Wiejska z kiełbasą i ziemniakami.

Naleśniki z twarogiem, brzoskwinią i śmietaną.

Kisiel, mandarynka.

Czwartek

15.11.2018

Parówki, kromka pieczywa żytniego z masłem , serkiem śmietankowym, rzodkiewka, herbata z mlekiem.

Jarzynowa z ryżem na wywarze warzywnym.

Nuggetsy, puree ziemniaczane, surówka z białej kapusty.

Kromka pieczywa żytniego z serem żółtym, rzodkiewka, cząstka jabłka.

Piątek

16.11.2018

Bułka grahamka z masłem , pastą jajeczno-serową, filetem królewskim z indyka, kiełki, herbata z mlekiem.

Kapuśniak na mięsie wieprzowym z ziemniakami.

Kotlet z mintaja , ziemniaki z wody, surówka z marchewki i pora w śmietanie.

Cząstka gruszki, talarek ryżowy.

Tydzień 4: 19-23.11.2018

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad: zupa

Obiad: II danie

Podwieczorek

Poniedziałek

19.11.2018

Pieczywo mieszane wiejskie i pełnoziarniste z masłem, kiełbasą drobiową, białym serem, sałata,herbata z mlekiem.

Rosół z kury z makaronem.

Pierogi z mięsem i duszoną cebulką.

Banan, marchewka- słupki.

Wtorek

20.11.2018

Kasza manna na mleku, pieczywo żytnie z masłem , kurczakiem gotowanym, rzodkiewka.

Jarzynowa na mięsie wieprzowym z ziemniakami.

Kurczak duszony w białym sosie , kasza bul gur , surówka z selera z rodzynkami w jogurcie naturalnym .

Koktajl brzoskwiniowy na bazie jogurtu naturalnego, chrupki kukurydziane.

Środa

21.11.2017

Pieczywo mieszane wiejskie i razowe na miodzie z masłem, pasztetem pieczonym, serem żółtym, papryka, kakao.

Żurek z białą kiełbasą i ziemniakami.

Ryż z owocami i jogurtem naturalnym .

Kisiel, cząstka gruszki.

Czwartek

22.11.2018

Jajecznica, pieczywo żytnie z masłem, szynką z Pasieki, ogórek świeży, herbata z mlekiem.

Dyniowa na wywarze warzywnym z ziemniakami i śmietaną.

Gołąbki na krótko w sosie pomidorowym puree ziemniaczane, marchewka duszona.

Kromka chleba żytniego z masłem, pastą twarogową, kiełki, cząstka pomarańczy.

Piątek

23.11.2018

Pieczywo mieszane wiejskie i razowe z masłem, filet królewski z indyka, pastą z makreli i twarogu, szczypiorek, herbata z mlekiem.

Barszcz czerwony na mięsie wieprzowym z ziemniakami i śmietaną .

Kotlet z morszczuka, ziemniaki z wody, surówka z białej kapusty.

Ciasto marchewkowe winogrona.

Poniedziałek

26.11.2018

Pieczywo mieszane wiejskie i pełnoziarniste z masłem , szynką delikatesową z kurczaka, żółtym serem , sałata, herbata z mlekiem .

Krupnik na mięsie wieprzowym z kaszą jęczmienną i ziemniakami.

Makaron z sosem twarogowo- jogurtowym .

Kisiel, jabłko.

Wtorek

27.11.2018

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo żytnie z masłem, szynką z Pasieki, rzodkiewka.

Kalafiorowa na wywarze warzywnym z ziemniakami.

Filet z piersi kurczaka w ziołach , ryż na sypko, surówka z czerwonej kapusty.

Chałka z serkiem śmietanko- wym , ogórek świeży, cząstka gruszki.

Środa

28.11.2018

Pieczywo mieszane wiejskie i razowe na miodzie z masłem, twarożkiem grani, kurczakiem gotowanym, papryka, kawa zbożowa z mlekiem.

Jarzynowa na udkach z kurczaka z ziemniakami i śmietaną.

Spaghetti bolognese.

Mandarynka, talarek ryżowy.

Czwartek

29.11.2018

Kasza jaglana z owocami, pieczywo żytnie z masłem, kiełbasą drobiową, ogórek świeży, herbata z mlekiem .

Ogórkowa na skrzydle z indyka z ziemniakami i śmietaną.

Kotlet mielony, puree ziemniaczane, buraczki tarte z jabłkiem i cebulką.

Jogurt naturalny, cząstka kiwi.

Piątek

30.11.2018

Bułka grahamka z masłem, pastą jajeczno- serową , filetem królewskim z indyka, szczypiorek, herbata z mlekiem.

Pomidorowa na udźcu z indyka z ryżem i śmietaną .

Kotlet z mintaja, ziemniaki z wody, surówka z kapusty kiszonej.

Banan, ogórek świeży- słupki.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress